Interactieve Session

Money matters! Tijd om de macht opnieuw uit te vinden?

Sluit je aan bij onze zoektocht naar innovatieve wegen om maatschappelijke actoren in Afrika, Zuid-Amerika en Azië te financieren. Naarmate er vragen rijzen over de beste aanpak, moet België dan de deur openen voor directe financiering van deze internationale maatschappelijke organisaties (CSO’s), of zou een omgekeerd financieringsmodel een echte machtsverschuiving kunnen ontketenen voor de internationale partners van Belgische CSO’s? Of zijn er andere benaderingen die we over het hoofd zien?

In deze sessie duiken we dieper in alternatieve financieringsstrategieën om een significante machtsverschuiving te katalyseren naar maatschappelijke actoren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het is tijd om de barrières van financiële afhankelijkheid aan te pakken die echte vooruitgang in het herbalanceren van machtsdynamieken tegenhouden.

Doe mee aan het gesprek. We brengen internationale organisaties, partners en netwerken samen om hun inzichten en perspectieven te delen over het herinrichten van het financiële landschap. Mis je kans niet om aan de vooravond van verandering te staan!

Wanneer: 14u00
Waar: Bar zaal
Spreker: tba

 

 

Misschien vind je deze sessies ook wel interessant

Interactieve Session

Naar sociaal rechtvaardige en milieuvriendelijk duurzame voedselsystemen gebaseerd op voedselsoevereiniteit

Landbouw bevindt zich op het kruispunt van verschillende systeemcrises, en zou ook op het kruispunt van de oplossingen voor deze meerdere crises moeten staan.

Meer weten
Interactieve Session

Mineralen voor de energietransitie: win-win of extractivisme 2.0?

Wie profiteert of lijdt onder deze mondiale mineralenkoorts?

Meer weten
Keynote

Kunstmatige Intelligentie: toepassingen revolutioneren terwijl we door ethische uitdagingen navigeren

Deze keynote zal de geschiedenis en toekomstige waarde van generatieve AI voor organisaties en de samenleving verkennen, alsook de potentiële risico's van generatieve AI voor mens en planeet benadrukken

Meer weten

Bekijk het hele programma

Join the movement

Forward Fest nodigt je uit om actief deel te nemen. Doe mee aan de debatten. Deel je perspectief. Bouw in dialoog mee aan een inclusieve en rechtvaardige toekomst.

LEER, DEEL, INSPIREER

Bereid je voor op een dag vol inspirerende lezingen, verrassende workshops, en professionele contacten die niet alleen je denken zullen prikkelen, maar ook je hart zullen raken. Dit is jouw kans om te leren van vooraanstaande denkers, te netwerken met gelijkgestemden, en actief bij te dragen aan een rechtvaardigere wereld.

Grijp je tickets

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle updates in je mailbox.

Your subscription could not be saved. Please try again.
Hoera! Je bent ingeschreven. We houden je op de hoogte.

Wie organiseert Forward Fest

Forward Fest is een organisatie van 11.11.11ngo-federatie en VLIR-UOS in samenwerking met MO* met de steun van de Belgische ontwikkelings­samenwerking.

11.11.11

DE KOEPEL VAN INTERNATIONALE SOLIDARITEIT.

11.11.11 wil uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld – heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld en moet het huidige systeem in vraag gesteld worden.

Meer informatie op 11.be

NGO-FEDERATIE

VLAAMSE FEDERATIE VAN NGO’S VOOR ONTWIKKELINGS­SAMENWERKING.

De ngo-federatie vertegenwoordigt haar leden bij de federale en andere overheden, ondersteunt de leden in hun overleg met die overheden, bevordert de samenwerking binnen de sector en versterkt de kwaliteit van de werking van ngo’s.

Meer informatie op ngo-federatie.be

VLIR-UOS

INNOVATIEVE ANTWOORDEN OP GLOBALE EN LOKALE UITDAGINGEN

VLIR-UOS steunt partnerschappen en beurzen tussen universiteiten en hogescholen in zowel Vlaanderen als het Globale Zuiden en gaat op zoek naar innovatieve oplossingen voor globale, maar ook lokale uitdagingen.

Meer informatie op vliruos.be