Keynote

Kunstmatige Intelligentie: toepassingen revolutioneren terwijl we door ethische uitdagingen navigeren

Het potentieel van AI is enorm en blijft groeien. Onlangs heeft generatieve AI het AI-veld gerevolutioneerd, waardoor nieuwe en innovatieve toepassingen mogelijk zijn die voorheen ondenkbaar waren. We moeten ons echter bewust blijven van de mogelijke negatieve ethische en sociale gevolgen van onjuist of onethisch gebruik van AI. Deze keynote zal de geschiedenis en toekomstige waarde van generatieve AI voor organisaties en de samenleving verkennen, alsook de potentiële risico’s van generatieve AI voor mens en planeet benadrukken, waaronder kwesties van misbruik en manipulatie. Elke kans gaat gepaard met potentiële risico’s. We moeten deze risico’s erkennen zonder erdoor verlamd te raken. Door de kansen en uitdagingen van deze baanbrekende technologie in balans te brengen, kunnen we een heldere en verantwoorde toekomst waarborgen en een nieuwe AI-winter vermijden. De sessie zal worden onderbouwd met voorbeelden uit onze sector.

Wanneer: 11u00
Waar: Top zaal
Spreker: tba

 

 

Misschien vind je deze sessies ook wel interessant

Interactieve Session

Mineralen voor de energietransitie: win-win of extractivisme 2.0?

Wie profiteert of lijdt onder deze mondiale mineralenkoorts?

Meer weten
Interactieve Session

Money matters! Tijd om de macht opnieuw uit te vinden?

Sluit je aan bij onze zoektocht naar nieuwe methoden voor het financieren van maatschappelijke initiatieven in Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Meer weten
Interactieve Session

Naar sociaal rechtvaardige en milieuvriendelijk duurzame voedselsystemen gebaseerd op voedselsoevereiniteit

Landbouw bevindt zich op het kruispunt van verschillende systeemcrises, en zou ook op het kruispunt van de oplossingen voor deze meerdere crises moeten staan.

Meer weten

Bekijk het hele programma

Join the movement

Forward Fest nodigt je uit om actief deel te nemen. Doe mee aan de debatten. Deel je perspectief. Bouw in dialoog mee aan een inclusieve en rechtvaardige toekomst.

LEER, DEEL, INSPIREER

Bereid je voor op een dag vol inspirerende lezingen, verrassende workshops, en professionele contacten die niet alleen je denken zullen prikkelen, maar ook je hart zullen raken. Dit is jouw kans om te leren van vooraanstaande denkers, te netwerken met gelijkgestemden, en actief bij te dragen aan een rechtvaardigere wereld.

Grijp je tickets

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle updates in je mailbox.

Your subscription could not be saved. Please try again.
Hoera! Je bent ingeschreven. We houden je op de hoogte.

Wie organiseert Forward Fest

Forward Fest is een organisatie van 11.11.11ngo-federatie en VLIR-UOS in samenwerking met MO* met de steun van de Belgische ontwikkelings­samenwerking.

11.11.11

DE KOEPEL VAN INTERNATIONALE SOLIDARITEIT.

11.11.11 wil uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld – heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld en moet het huidige systeem in vraag gesteld worden.

Meer informatie op 11.be

NGO-FEDERATIE

VLAAMSE FEDERATIE VAN NGO’S VOOR ONTWIKKELINGS­SAMENWERKING.

De ngo-federatie vertegenwoordigt haar leden bij de federale en andere overheden, ondersteunt de leden in hun overleg met die overheden, bevordert de samenwerking binnen de sector en versterkt de kwaliteit van de werking van ngo’s.

Meer informatie op ngo-federatie.be

VLIR-UOS

INNOVATIEVE ANTWOORDEN OP GLOBALE EN LOKALE UITDAGINGEN

VLIR-UOS steunt partnerschappen en beurzen tussen universiteiten en hogescholen in zowel Vlaanderen als het Globale Zuiden en gaat op zoek naar innovatieve oplossingen voor globale, maar ook lokale uitdagingen.

Meer informatie op vliruos.be